INGEN RAST INGEN RO

Husmorsbloggen om smarta fix och trix för hemmet & familjen samt en hel del virkning och stickning. I mars lämnade familjen Stockholm för drömhuset i Kalmar. Allt detta kryddat med en liten nypa rock n' roll. Hey ho - lets go!

Babyköttfärssås

Kategori: Babybabbel, Barnmat, Barnsnack, Recept

400 g nötfärs
3 morötter
1 liten palsternacka
3 potatisar
timjan
1/2 L vatten
400 g passerade tomater
olivolja

Serveras förslagsvis med makaroner eller potatis. 

Koka färsen riktigt mör med rotsakerna och timjan i vattnet och under lock. Därefter koka ner utan lock så att vattnet kokas bort. Det ska vara tjockt, men givetvis inte bränna fast. 

I med passerade tomater och koka ner igen. 

Mixa med stavmixer till önskad konsistens beroende på ålder och hur stora bitar barnet uppskattar. Man kan bara mosa rotsakerna med en trägaffel om man inte vill mixa alls. Tillsätt olja.

Koka ca 2-2,5 dl makaroner al dente. De blir mjukare när de ligger blandade i färsen i frysen. Makaronerna brukar jag hacka över med en vass kniv tills barnet kan äta hela. Detta blev 12 portioner. Den 12:e som saknas på bilden käkade vår tjej upp direkt. Iochmed att det redan är kolhydrater tack vare rotsakerna i köttfärssåsen så blandar jag inte ner allt för många makaroner i färsen. Så det ser bra ut och smakar gott. Frys! 

Och blir det inte jämt ut med färs och makaroner kan man ju servera såhär för lite omväxlings skull med kokt potatis. 

Förvara portionerna i frysen inplastade. 

Foto: ingenrastingenro 
Kommentera inlägget här: